Direct contact opnemen

  • 085-9023890
Stuur een bericht

Deurningerstraat Enschede

Transformatie van kantoor naar een duurzaam wooncomplex voorzien van 30 high end appartementen met 21ste-eeuwse allure.

‘’Het oranjekleurige gebouw aan de Deurningerstraat in Enschede is al jarenlang een puist in het straatbeeld van het centrum.’’ Citaat uit een artikel uit de Tubantia

In het oude Arke kantoor van Enschede, die sinds 2001 leeg staat, worden 30 hoogwaardige appartement gerealiseerd. Door een nauwe samenwerking met de gemeente en Volksbank als geschikte partner kan het pand op een unieke en hoogwaardige wijze getransformeerd naar een bijzonder woongebouw. De kwaliteiten van het bestaande pand zal worden geoptimaliseerd om het zo een nieuw duurzame toekomst in te blazen.

Met een bouwbedrijf Wijlens als stabiele partner wordt het bestaande gebouw worden gestript en voorzien van een opwaardering naar de 21ste eeuw in isolatie, installatie en architectuur. Er worden 7 woningtypen gecreëerd tussen de 115 en 250 vierkante meter.

Met oog op een gezonde woonomgeving wordt erg sterk ingezet op duurzaamheid en groen. Het binnenplein, het parkeerterrein en balkons worden royaal voorzien van groen. De daken worden voorzien van zonnepanelen en alle appartementen worden voorzien van een warmtepomp installatie. Duurzaamheid, groen en sociale cohesie zijn de belangrijkste speerpunten.

Informatie

Locatie Enschede
Oppervlakte 115 tot 250m2
Appartementen 30
Commercieel -
Verdiepingen 5
Architect MINT
Ontwikkelaar Veldboom Project bv
Aannemer Wijlens BV